Al meer dan 20 jaar organiseren wij carnavaleske tonpraatavonden avonden, de laatste jaren vanuit Café Restaurant Feestzalen De Wekker in Reusel. Iedere avond vullen de zalen zich met ca. 300 gasten in de leeftijd van 16 jaar tot en met …, ja zeg het maar. De Sterrenshow is geschikt voor iedereen. Wij zorgen voor het drinken, hapjes en de tonpraters, u hoeft alleen maar te kijken, te lachen, maar toch vooral te genieten.

We hebben eens opgezocht wat tonpraten betekent:
Tonpraten (‘Tonproaten’) (Noord-Brabant) of buutereednen (Limburg) is een gebruik voorafgaand aan en tijdens carnaval. Een ‘tonprater’ speelt in een op het podium geplaatste ton een bepaald typetje en maakt daarbij grappen en woordspelingen. Bron Wikipedia

Ieder jaar begint de avond met de winnaars van ‘Het Grote Kleine Narrengala’ uit Reusel. Zij mogen starten met hun spetterende, leuke zelfde bedachte act. Omdat we een op en top Reuselse vereniging zijn, hebben we iedere editie een tonprater uit de gemeente Reusel-de Mierden. De rest van de avond vullen we met professionele tonpraters uit de regio en ver daarbuiten. Winnaars van het prestigieuze Keiebijters Kletstoernooi in Helmond en de Brabantse Kampioenschappen in Valkenswaard staan met regelmaat bij ons op het podium en worden door hun populariteit al vaak jaren van te voren geboekt.

Sinds 2015 organiseren we na het programma nog een gezellige afterparty met een DJ, zodat u nog even kunt nagenieten met vrienden en bekenden. Vanaf de komende editie op vrijdag 15 januari 2016 mogen wij u in samenwerking met Café Restaurant Feestzalen De Wekker een arrangement aanbieden voor € 40,00 per persoon: een toegangskaartje, een welkomstdrankje, een heerlijk 3-gangen diner en in de zaal reserveren wij in een van de voorste rijen een stoel voor u, zodat u rustig kunt natafelen en daarna onbezorgd in de zaal kunt gaan zitten op één van de beste plekken. Tijdens de 2e pauze brengen wij u ook nog enkele warme hapjes.

Het is voor ons ieder jaar weer een uitdaging om een zo goed mogelijk programma in elkaar te zetten en we hopen dan ook dat we u ieder jaar weer kunnen verassen met een mooie avond vol carnavalesk vermaak.

Poster Krekwakwo Sterrenshow 2016

Tonpraten, wat is dat nou weer en wil ik daar wel naar toe?